Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

''ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.'' - μάθημα δεύτερον.

Η συνέχεια επί της οθόνης σας...


[y ]


Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010

''ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.'' - μάθημα πρώτον.

Τελικά, η φωνή της παράλογης λογικής, πολλές φορές,

 έρχεται και ηχεί δυνατά,από στόματα που δεν το περιμένει κάποιος

Αφιερώνω το παρακάτω βίντεο στους σύγχρονους ''300''.

Που με μέγιστη λύπη, δεν υψώνουν ούτε μία ανάσα με ένταση.

Και η ζωή μας, όπως και η πολιτική,μοιάζει με υπερκενοφανή αστέρα (SUPERNOVA),

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ...

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ (ΣΗΜΕΡΑ) ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΜΑΖΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ ''ΡΟΥΦΑΕΙ΄'' ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ...


ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΕΝΑΝ ΓΑΛΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ,ΕΣΥ, Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...


]Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

ΑΛΛΑΓΗ ''ΟΠΤΙΚΗΣ ΓΩΝΙΑΣ''...

     Μέχρι σήμερα καταπιάστηκα με θέματα που αφορούσαν πάρα πολύ την ''οικονομική μάχη'' που δίνω τόσο εγώ ο ίδιος όσο και εκατομμύρια συμπολίτες μας σε όλη την ελληνική ηπειρωτική,νησιωτική επικράτεια.


   Θα συνεχίσω να ''ανεβάζω΄΄ ενημερώσεις τόσο για το τι συμβαίνει με οικονομικά μέτρα και νόμους που μας αφορούν όλους.Όμως υπάρχει μία άλλη ''γωνία' ,με πολύ βαθύτερο νόημα και πολλούς υποκειμενικούς και έμμεσους ''εχθρούς'' που βάλουν την ελληνική νόηση, τον ελληνικό λαό και το τι σημαίνει Ελλάδα, με τα οποία θα καταπιαστεί το ''thesis''.


   Όπως οι περισσότεροι έτσι κι εγώ, είμαι εργαζόμενος. Παρόλο το ''νεαρό'' ακόμα της ηλικίας μου (32 ετών)

έχω αποκτήσει μία άκρως ενδιαφέρουσα συνήθεια -  το διάβασμα! Κάθε πρωί λοιπόν, διαβάζω διαφορετικές εφημερδες και σε εγχώρια και σε διεθνή απήχηση. Ξεκινώντας από σήμερα, τώρα, και χωρίς πολλές αναδρομές ας εξετάσουμε λίγο που βρισκόμαστε:


   2010, μ.Χ. Ελλάδα,

Ο κόσμος μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ... δηλαδή πριν έστω 5 χρόνια!

   Η ανέχεια, ο κατατρεγμός, ο θάνατος , η πείνα, οι ασθένειες, (παλιές & νέες), ο πόλεμος και πάνω από όλα αυτά μία φαραωνική ελίτ ''κινεί'' τους σκλάβους όλων των εθνών,

   Η ''μπότα'' των ισχυρών συνεχώς πιέζει και πατά επάνω στις ''ψυχές'' των αδύναμων.

   Στην Ελλάδα, ένα μικρό έθνος στον  παγκόσμιο σημερινό χάρτη το οποίο έχει ΄δωσει στο μακρινό παρελθόν τις ΄΄μάχες΄΄ του και τα διαπιστευτηριά του στον πλανήτη, τα δεδομένα έχουν αλλάξει πλεύση 180 μοιρών.

   Σήμερα πλέον ΔΕΝ υφίσταται η έννοια της ΄΄ελευθερίας΄΄ και του ΄΄δικαίου΄΄ που η χώρα αυτή και το έθνος τούτο, μεταλαμπάδευσε στη μικρή μας και πανέμορφη Γή. Ο λαός της χώρας αυτής, δεν ζεί πια υπό την προστασία του συντάγματος όπου μέχρι τελευταίας ρανίδος του αιματός τους υπερασπίστηκαν και ΄΄σμίλεψαν΄΄ οι προγονοί μας.

   Όλοι ή μαλλον η εργατική τάξη, δηλαδή η ΄΄μηχανή΄΄ των ''φαραώ'', και εδώ, κοιτάζει αδιάφορα τα δρώμενα.

Στην μάνα-πατρίδα της δημοκρατίας, και στην οποία οφείλεται η σωτηρία της δημοκρατίας, ο λαός έχει εναποθέσει τα δικαιώματά του σε 300 ανειδίκευτους, απαίδευτους πολυλογάδες,θεωρητικής και νοητικής ΄΄ελάφρυνσης΄΄!

   Κανένας πολίτης δεν ενδιαφέρεται για το γενικότερο καλό και την καλυτέρευση του συνόλου, παρα μόνον το χρησιμοποιεί ως βιτρίνα ή δικαιολογία!

   Ο ΄΄ωχαδερφισμός΄΄ και η σωτηρία, αλλά και οι όποιες αποφάσεις παίρνονται από άλλους που κανένας δεν μπορεί να ελέγξει, μας έχουν οδηγήσει σε μία σήψη. Στο στόμα όλων, κρύβονται οι εξής έννοιες:

1. Ποιος θα μας σώσει; Εγώ; Εγώ έχω τα δικά μου προβλήματα!

2. Ο καθένας πρέπει να κοιτάξει την πάρτη του!

3. Προσπαθώ  να τα βγάλω πέρα! Που καιρός για να κάτσω να σκεφτώ τι λένε οι πολιτικοί!

4. Όλοι και όλα είναι ίδια, μην ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!

5. Τ μόνο έξυπνο είναι να κοιτάξει ο καθένας πως θα βολευτεί!

   Αν συνεχίσω θα χρειαστεί ένα άλλο blog μόνο για αυτό.


   Τελικά υπάρχει κάποια λύση; Τι σκέπτεστε;


   Θα κλείσω για τώρα με την εξής ανυσηχητική σκέψη μίας γυναίκας που ουδεμία σχέση έχει με την Ελλάδα σε γεωγραφική πάντα προσέγγιση...

''Την προτροπή προς τους Γάλλους να αναχωρήσουν από την πατρίδα τους απευθύνει η 46χρονη γαλλίδα συγγραφέας Κορίν Μαϊέρ, η οποία έχει ήδη μετακομίσει στις Βρυξέλλες.Η Μαϊέρ τα βάζει τώρα με τη Γαλλία. Το βιβλίο της με τίτλο «Αντίο Γαλλία, σαράντα λόγοι για να εγκαταλείψετε τη χώρα σας», κυκλοφορεί αυτές τις ταραγμένες μέρες από τις Εκδόσεις Flammmarion.

Η Μαϊέρ πιστεύει πως οι Γάλλοι δεν κατεβαίνουν στους δρόμους τόσο για τις συντάξεις, αλλά εξαιτίας «μιας τεράστιας δυσαρέσκειας που διαπνέει πολύ διαφορετικά στρώματα του πληθυσμού, από τους δημοσίους υπάλληλους ώς τους φοιτητές».

Σε συνέντευξή της στην ιταλική «Κοριέρε ντέλα Σέρα», η συγγραφέας τονίζει πως οι Γάλλοι είναι δυστυχισμένοι και οργισμένοι, επειδή «η Γαλλία είναι μια χώρα στην οποία δεν μπορείς πια να κάνεις τίποτε, ούτε τα απλούστερα πράγματα, όπως να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα. Στο Παρίσι, αυτό είναι αδύνατο αν δεν είσαι δισεκατομμυριούχος με γονείς δισεκατομμυριούχους έτοιμους να παράσχουν εγγυήσεις και με εργοδότη και μισθολογικό πακέτο. Πριν από τέσσερα χρόνια έψαχνα σπίτι, στο τέλος βρέθηκα να παρακαλώ γονυπετής τον ιδιοκτήτη. Μετά σκέφτηκα πως έχουμε ξεπεράσει τα όρια. Και πήγα στις Βρυξέλλες, όπου η ζωή είναι πιο εύκολη».
 
Η γαλλική κοινωνία είναι μπλοκαρισμένη, λέει η Μαϊέρ. «Οι νέοι πιστεύουν ότι δεν έχουν μέλλον, αν δεν γνωρίζεις τους σωστούς ανθρώπους δεν μπορείς να κινηθείς, κανένας δεν θα σου δώσει σπίτι ή δουλειά», λέει. «Μια πολύ μικρή πολιτική, πνευματική και οικονομική ελίτ έχει στο χέρι τη χώρα και τη διαχειρίζεται μέσω των δικτύων της, τα οποία είναι αδύνατο να προσπελάσεις».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ..  

..και μην ξεχνάτε, σε όποιες επόμενες και μεθεπόμενες εκλογές...
   ...δώστε την προσοχή σας, όχι μόνο μετά αλλά και πρίν,για να μην χάνετε συνεχώς δικαιώματα...
      ...και να σκέπτεστε...

Απόγονος Προμηθέα Δεσμώτη

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΙΤΟΜΗ! - Ο ΝΟΜΟΣ 3869/2010 & Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Κατόπιν μεγάλης αναμονής και εμποδίων, αλλά και κατά τας γραφάς, μέσα στα άρθρα του νόμου που αφήνουν ολίγον τι ''φλου'' την ερμηνεία αυτού, αλλά και τα αποτελέσματα απο την χρήση αυτού, σας παραθέτω τόσο τα ''εργαλέια'' οσο και την προσωπική μου ''συνέχεια'' στη μάχη για το πόσα θα πληρώσω και εγώ...

Σας παραθέτω σε μορφή .pdf , .doc, jpeg ΑΛΛΑ ΚΑΙ .pps!!!! ( ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!!!)

ότι έχω εως τώρα ανακαλύψει για να προχωρήσω εις; την χρήση του νόμου αυτού.


Θα ήθελα πρώτα να σας ενημερώσω πως σε όλες τις περιπτώσεις ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ-ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΟΤΕ!

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕ ΠΟΥ ''ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ'' ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ''ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ'' ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ!!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΑΔΙΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.


Τέλος, σας ενημερώνω πως ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ για αναλυτική κατάσταση χρεών στα ''προϊόντα'' τους ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΕΝΤΟΣ 5 (ΠΕΝΤΕ) ΕΡΓΑΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ!


ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΘΑ ΠΡΟΒΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ...''ΦΟΡΕΙΣ΄΄ ΠΟΥ ''ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ'' (ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ...) ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ!!!


ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟ-ΚΩΛΟΥ (καλα το έγραψα...)

ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΧΑΡΤΑΚΙ (GREEK PATENT!!) ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΑΛΑΜΗΣ!!!


ΕΠΕΙΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ !!!

ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ/ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ/ΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ''ΦΟΡΕΑ'' ΠΟΥ ''ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ'' (ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΠΑΛΙ...) ΚΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ!!! ΠΩΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ!!! (ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΛΥ-ΣΤΡΙ-ΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!)


ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

ΑΝ ΝΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ''ΠΑΖΑΡΙΟΥ''.

ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΕΙΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ''ΠΑΖΑΡΙΟΥ''

ΕΙΤΕ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ''MEGA DEAL'' ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΑΣ!!!


ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ''ΠΑΖΑΡΙ'' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011.1. ΝΟΜΟΣ 3869/2010 ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.(.pdf)

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΔΕΙΛΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ - ΝΟΜΟΣ 3869/2010

2. ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ. (.pdf)

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΗΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ

3. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ! (.pps)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ !

4. ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ/ΕΣ. (doc)

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ!

5. ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ (.jpeg)
ΔΕΛΦΟΙ!!


  ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ...

     

   ... Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ...

                ... Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ...

                     '' ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΜΙΛΑ Η ΠΥΘΙΑ ;! ''


01.jpg


02.jpg


03.jpg


04.jpg


Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

''Update'' - ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ - v.2.1....

         Κατόπιν, επικοινωνίας με δικηγόρους και μίας πρώτης ανάλυσης του νομοσχεδίου αυτού, υπάρχει η εξής ανάλυση:

1) Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί αλλά δεν είχε ακόμα τυπωθεί στην Εφημερίδα Της Κυβερνήσεως ( NO - ΦΕΚ YET!)

2) Αν και υπάρχει ο ΄΄κορμός'' για το τι πρέπει να γίνει (εξωδικαστικός συμβιβασμός- ειρηνοδικεία) δεν υπάρχουν ακριβής οδηγίες που με σαφήνεια να καθοδηγούν το ποιος πράττει τι , και με πιο τρόπο διαφαίνεται αυτό.

      Δηλαδή, δεν έχουν δοθεί ακριβείς οδηγίες όπως για το ποιοι φορείς θα μπορούν να εμπλακούν στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού αλλά και με ποια έγγραφα θα διαφαίνεται η προσπάθεια αυτού ( είτε επιτυχής είτε ανεπιτυχής) προκειμένου - κυρίως για μη επιτυχή εξωδικαστικό συμβιβασμό -  προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο ειρηνοδικείο (επόμενη φάση)


3) Η ενημέρωση προς τους αντίστοιχους φορείς , δικηγορικό σύλλογο, ειρηνοδίκες και τραπεζικά ιδρύματα, θα προχωρήσει μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Παραθέτω παρακάτω άρθρα για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

_____________________________________________________________________

altaltaltaltΨηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στο οποίο η αρμόδια υπουργός προχώρησε σε αλλαγές και βελτιώσεις. Περίπου 150.000 πολίτες εκτιμάται ότι θα κάνουν χρήση των ρυθμίσεων του νόμου περί "Ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων". Από 1ης Σεπτεμβρίου μπορούν οι δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους να υποβάλουν αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους πιστωτές τους, ενώ από τις αρχές του 2011 θα ενεργοποιηθεί η δικαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας τα ειρηνοδικεία θα κρίνουν αν ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται ή όχι σε αδυναμία πληρωμής και θα προχωρούν σε ρύθμιση χρεών. Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ έκριναν θετικά ορισμένες ρυθμίσεις και επιφυλάχτηκαν για κάποια άρθρα, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ το καταψήφισαν.

Απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας έως τον Ιανουάριο 2011

Για διάστημα 6 μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, δηλαδή περίπου ως τα τέλη Ιανουαρίου 2011, απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη προς τράπεζες ή προς άλλα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η αξία της πρώτης κατοικίας δεν υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο προσαυξημένο κατά 50%.

Ενδεικτικά, το αφορολόγητο για άγαμο φορολογούμενο είναι 200.000 ευρώ, οπότε η αντικειμενική αξία της κατοικίας για να μη βγει σε πλειστηριασμό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.

Ήδη με άλλη διάταξη νόμου είχαν απαγορευθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου οι πλειστηριασμοί α' κατοικίας για χρέη έως 200.000 ευρώ προς τράπεζες ενώ με τη νέα ρύθμιση η απαγόρευση επεκτείνεται και σε χρέη μεταξύ ιδιωτών.

Αυτά προκύπτουν από τις δηλώσεις της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη και του ΓΓ Καταναλωτή Δ. Σπυράκου σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, με αφορμή την ψήφιση του νόμου. Η συνέντευξη έγινε παρουσία εκπροσώπων καταναλωτικών οργανώσεων (ΚΕΠΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ, ΙΝΚΑ, Εθνική Ομοσπονδία Δανειοληπτών) που χαιρέτισαν τη θέσπιση των νέων ρυθμίσεων.

Η κα Κατσέλη επεσήμανε ότι ο νόμος αντιμετωπίζει ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και πρόσθεσε ότι δεν απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν χρέη αλλά σε εκείνους που έχουν αποδεδειγμένη αδυναμία να τα εξοφλήσουν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από το 2003 ως το 2008 η καταναλωτική πίστη τετραπλασιάστηκε, στο ίδιο διάστημα τα επιχειρηματικά δάνεια από 60 % του συνόλου έπεσαν στο 48% και από το 2001 ως το 2008 ο λόγος των καταναλωτικών δανείων προς το σύνολο της ιδιωτικής κατανάλωσης ανέβηκε από το 9,8% στο 21%.

"Το αποτέλεσμα" είπε η υπουργός "ήταν να δημιουργηθεί η φούσκα της καταναλωτικής πίστης η οποία έσκασε".

Το υπουργείο προχωρά παράλληλα στη σύσταση πανελλαδικού δικτύου πρόληψης και αντιμετώπισης της υπερχρέωσης με συμμετοχή καταναλωτικών οργανώσεων και των κατά τόπους Δικηγορικών Συλλόγων που θα παράσχουν συμβουλές και βοήθεια προς τους δανειολήπτες είτε στο στάδιο του φιλικού διακανονισμού είτε, αργότερα, στα Ειρηνοδικεία.

Θα υπάρξει επίσης ειδική τηλεφωνική γραμμή, θα καταρτισθούν υποδείγματα φιλικού διακανονισμού και αιτήσεων ρύθμισης χρεών και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή θα παράσχει μέσω διαδικτύου ένα εργαλείο για την εκτίμηση της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλει ο δανειολήπτης, ανάλογα με τα εισοδήματά του, την περιουσία του, την οικογενειακή του κατάσταση, το κόστος κάλυψης των αναγκών διαβίωσης, κ.λπ.

Αναλυτικά τα βήματα

Ο κ. Σπυράκος παρουσίασε τα βήματα που απαιτούνται για την ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται.

Αναλυτικά:

- Στη ρύθμιση υπάγονται φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες (με εξαίρεση τους εμπόρους), που βρίσκονται σε αποδεδειγμένη μόνιμη αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Υπάγονται επίσης όλα τα χρέη, με εξαίρεση οφειλές από αδικοπραξία, διοικητικά πρόστιμα, φόροι και τέλη προς το Δημόσιο και προς Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

-Η διαδικασία ρύθμισης των οφειλών διακρίνεται σε τέσσερις φάσεις που έχουν ως εξής:

  • Α' φάση: Εξωδικαστικός συμβιβασμός. Πριν την υποβολή της αίτησης ο οφειλέτης υποχρεούται να κάνει προσπάθεια συμβιβασμού με τους πιστωτές η οποία αποδεικνύεται με βεβαίωση του φορέα που την έχει αναλάβει. Τον εξωδικαστικό συμβιβασμό μπορούν να αναλάβουν ο Συνήγορος του Καταναλωτή, η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού, οι Ενώσεις Καταναλωτών, ο Μεσολαβητής Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών, Δικηγόρος ή άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορέας. Για το συμβιβασμό θα συντάσσεται πρακτικό που θα επικυρώνεται από τον Ειρηνοδίκη.
  • Β' Φάση: Αίτηση στο Ειρηνοδικείο. Η αίτηση περιλαμβάνει κατάσταση της περιουσίας και των εισοδημάτων οφειλέτη και συζύγου, κατάσταση με τις απαιτήσεις των πιστωτών, σχέδιο διευθέτησης των οφειλών, βεβαίωση για τη διενέργεια του εξωδικαστικού συμβιβασμού και υπεύθυνη δήλωση ορθότητας των δηλωθέντων στοιχείων. Ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί κλπ) με ασφαλιστικά μέτρα. Για τη χορήγησή της αρκεί η πιθανολόγηση της αποδοχής της αίτησης.
  • Γ' Φάση: Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον του Ειρηνοδικείου. Ο συμβιβασμός μπορεί να επιτευχθεί εφόσον συμφωνούν οι πιστωτές με απαιτήσεις που υπερβαίνουν το 51% των οφειλών. Θα πρέπει όμως υποχρεωτικά να συμφωνήσουν οι πιστωτές με εμπράγματες εξασφαλίσεις. Η διαδικασία του δικαστικού συμβιβασμού έχει ως εξής:

-Στον πρώτο μήνα από την υποβολή της αίτησης επιδίδεται το σχέδιο διευθέτησης στους πιστωτές.

-Στο δεύτερο μήνα η απάντηση ή πρόταση τροποποιήσεων από πιστωτές.

-Στο πρώτο 15νθήμερο του τρίτου μήνα η υποβολή τροποποιημένου σχεδίου από οφειλέτη.

-Στις επόμενες είκοσι ημέρες η αποδοχή ή μη από πιστωτές. Αν παρέλθει το διάστημα χωρίς παρατηρήσεις θεωρείται ότι ο πιστωτής έχει αποδεχθεί το σχέδιο.

  • Δ' Φάση: Δικαστική ρύθμιση των οφειλών σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός. Το Δικαστήριο μετά τον έλεγχο, εφόσον κρίνει ότι δεν επαρκούν τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματά του για την αποπληρωμή των χρεών, προχωρά στη ρύθμιση των οφειλών.

Ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα για τέσσερα χρόνια μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Το ύψος των μηνιαίων καταβολών καθορίζεται από το δικαστήριο λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδήματά του, τη δυνατότητα συνεισφοράς του συζύγου, τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευομένων μελών της οικογενείας του.

Αν υπάρχει ακίνητη περιουσία, το Ειρηνοδικείο διατάσσει τη ρευστοποίησή της για την ικανοποίηση των πιστωτών, εκτός από την κύρια ή μοναδική κατοικία του οφειλέτη για την οποία υπάρχει ειδική προστασία. Το υπόλοιπο του χρέους (μετά από την πληρωμή των δόσεων επί 4 χρόνια) διαγράφεται.

Αν ο οφειλέτης δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει κανένα ποσό για την εξόφληση μέρους των χρεών το δικαστήριο μπορεί να ορίσει πολύ μικρό ποσό ή και μηδενική καταβολή στους πιστωτές, εφόσον πχ. είναι άνεργος ή συντρέχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή δεν έχει επαρκές εισόδημα. Το δικαστήριο επανεξετάζει μετά από 5-6 μήνες την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οφειλέτης.

Τι ισχύει για την πρώτη κατοικία

Ο οφειλέτης μπορεί να εξαιρέσει και να σώσει από τον πλειστηριασμό την ιδιόκτητη κύρια ή μοναδική κατοικία του, εφόσον αυτή δεν υπερβαίνει το προβλεπόμενο όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξημένο κατά 50%. Το μοναδικό ακίνητο οικιακής χρήσης που διαθέτει προστατεύεται ακόμη και αν δεν κατοικεί σε αυτό ο οφειλέτης.

Προϋπόθεση είναι να αναλάβει ο οφειλέτης την εξυπηρέτηση χρεών που αντιστοιχούν στο 85% της εμπορικής αξίας της κατοικίας, για χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάνει μέχρι 20 έτη, με το μέσο επιτόκιο ενός στεγαστικού δανείου.

Για παράδειγμα: αν ένας οφειλέτης έχει κατοικία αξίας 100.000 ευρώ, και χρέη ύψους 300.000 ευρώ θα πρέπει να εξοφλήσει το 85% της αξίας του σπιτιού, δηλαδή 85.000 ευρώ, και το ποσό που θα ορίσει το δικαστήριο ως μηνιαία δόση επί τέσσερα χρόνια. Το υπόλοιπο του χρέους μέχρι τις 300.000 ευρώ διαγράφεται.

Η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία δεν μπορεί να καταγγελθεί με καθυστέρηση μικρότερη των 4 δόσεων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι:

  • ο οφειλέτης παραμένει στη "μαύρη λίστα" του Τειρεσία για τρία χρόνια μετά την πάροδο της τετραετίας της ρύθμισης,
  • ο εγγυητής του δανείου, αν υπάρχει, δεν απαλλάσσεται από την υποχρέωση πληρωμής του χρέους εκτός αν βρίσκεται και ο ίδιος σε αντικειμενική αδυναμία πληρωμής, οπότε εντάσσεται και αυτός στις διατάξεις του νόμου,
  • η αίτηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό, δηλαδή η πρώτη φάση της διαδικασίας, πρέπει να έχει γίνει το πολύ έξι μήνες πριν την αίτηση στο Ειρηνοδικείο.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ


____________________________________________________


Ψηφίστηκε το ν/σ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 10:33
alt
Ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς.


Ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.


Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της Αριστεράς. Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν και δύο τροπολογίες που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο. Με την πρώτη παρατείνεται υπό προϋποθέσεις, από 6 σε 10 έτη, ο χρόνος μίσθωσης των καταστημάτων που λειτουργούν στις κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης και, με τη δεύτερη, καθορίζεται η οργάνωση των υπηρεσιών της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης.


Από 1ης Σεπτεμβρίου

Ο νέος νόμος, όσον αφορά στο σκέλος του εξωδικαστικού συμβιβασμού ενεργοποιείται από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ από τις αρχές του 2011 θα αρχίσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο δικαστήριο για τη ρύθμιση των οφειλών. Μέχρι τότε (έξι μήνες μετά τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ) δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία ή στο μοναδικό ακίνητο ενός υπερχρεωμένου πολίτη. Ο νόμος ορίζει ότι προστατεύεται από τον πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία για ποσό που ισούται με το αφορολόγητο όριο για την απόκτησή της, συν 50%.


Οι φάσεις της ρύθμισης


Φάση 1: Εξωδικαστικός συμβιβασμός

Πριν από την υποβολή της αίτησης, ο οφειλέτης υποχρεούται να κάνει προσπάθεια συμβιβασμού με τους πιστωτές, η οποία αποδεικνύεται με βεβαίωση του φορέα που την έχει αναλάβει. Τον εξωδικαστικό συμβιβασμό αναλαμβάνει ένας από τους εξής: ο Συνήγορος του Καταναλωτή, η Επιτροπή Φιλικού Διακανονισμού, οι Ενώσεις Καταναλωτών, ο Μεσολαβητής Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών, δικηγόρος ή άλλος δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


Φάση 2: Αίτηση στο Ειρηνοδικείο της περιοχής διαμονής του οφειλέτη

Η αίτηση περιλαμβάνει:

α) κατάσταση της περιουσίας και των εισοδημάτων οφειλέτη και συζύγου

β) κατάσταση με τις απαιτήσεις των πιστωτών

γ) σχέδιο διευθέτησης των οφειλών

δ) τη βεβαίωση για τη διενέργεια του εξωδικαστικού συμβιβασμού

ε) υπεύθυνη δήλωση ορθότητας των δηλωθέντων στοιχείων.

Ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει την αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (πλειστηριασμοί κ.λπ.) με ασφαλιστικά μέτρα.


Φάση 3: Προσπάθεια συμβιβασμού ενώπιον δικαστηρίου

Ο συμβιβασμός είναι δυνατόν να επιτευχθεί ακόμη κι αν συμφωνούν μόνο πιστωτές με απαιτήσεις που υπερβαίνουν το 51% των οφειλών. Προϋπόθεση: η συμφωνία των πιστωτών με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Διαδικασία του δικαστικού συμβιβασμού:

Στο πρώτο μήνα από την υποβολή της αίτησης: επιδίδεται το σχέδιο διευθέτησης στους πιστωτές.

Στο δεύτερο μήνα: απάντηση ή πρόταση τροποποιήσεων από πιστωτές.

Στο πρώτο 15ήμερο του τρίτου μήνα: υποβολή τροποποιημένου σχεδίου από οφειλέτη.

Στις επόμενες είκοσι ημέρες: αποδοχή ή μη από πιστωτές. Αν παρέλθει το διάστημα χωρίς παρατηρήσεις, θεωρείται ότι ο πιστωτής έχει αποδεχθεί το σχέδιο.


Δικαστική ρύθμιση

Σε περίπτωση που αποτύχει ο δικαστικός συμβιβασμός, το Δικαστήριο, μετά τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, εφόσον κρίνει ότι δεν επαρκούν τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματά του για την αποπληρωμή των χρεών, προχωρά στη ρύθμιση των οφειλών.

Ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε μήνα, για τέσσερα έτη, μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Το ύψος των μηνιαίων καταβολών καθορίζεται από το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη τα εισοδήματά του, τη δυνατότητα συνεισφοράς του συζύγου, σταθμίζοντάς τα με τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευομένων μελών της οικογενείας του.

Αν ο οφειλέτης δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει κανένα ποσό για την εξόφληση μέρους των χρεών, το δικαστήριο μπορεί να ορίσει πολύ μικρό ποσό ή και μηδενική καταβολή στους πιστωτές, εφόσον π.χ. είναι άνεργος ή συντρέχουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή δεν έχει επαρκές εισόδημα. Το δικαστήριο επανεξετάζει μετά από 5-6 μήνες την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οφειλέτης.


Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

ΕΥΝΟΪΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ - ΜΕΡΟΣ 2ο !

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=35952&nslt=1&catid=13

Τελευταία ενημέρωση: 28.07.2010 | 10:31
Πρώτη δημοσίευση: 28.07.2010 | 08:39

Οι αλλαγές έγιναν αργά χθες το βράδυ και ευνοούν τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς. Προστατεύεται η κύρια κατοικία

Πιο αναλυτικά:
 
1. Προστασία κατοικίας:  προστατεύεται η κύρια ή η μοναδική κατοικία του οφειλέτη (έστω και αν δεν κατοικεί ο ίδιος εκεί), εφόσον η αξία της δεν ξεπερνά το 150% του αφορολογήτου ορίου (άρα 150.000 ευρώ για άγαμο, 300.000 ευρώ για το ζευγάρι κλπ). Το σχέδιο νόμου στην αρχική του μορφή προέβλεπε όριο το 130% (δηλ. 130.000 ευρώ για άγαμο, 260.000 για το ζευγάρι κλπ).

2. Πληρωμή τρέχουσας δόσης: ο δανειολήπτης δεν χρειάζεται να πληρώσει τις τρέχουσες δόσεις και να είναι "ενήμερο" το δάνειό του, προκειμένου να καταθέσει αίτηση για αναστολή κατασχέσεων κλπ . Το δικαστήριο πάντως μπορεί να το επιβάλει ως όρο, εφόσον αυτό κρίνει πως διαθέτει ικανό εισόδημα, που επαρκεί για την καταβολή των δόσεων.

3. Ελαφρύνσεις από τόκους: από τη στιγμή που θα κατατεθεί αίτηση ρύθμισης, τα χρέη για τα οποία έχει μπει εγγύηση και υπάρχουν εξασφαλίσεις (πχ υποθήκη) εκτοκίζονται με απλό (συμβατικό) τόκο ενήμερης οφειλής και όχι με τόκο υπερημερίας σε καθυστέρηση. Οι υπόλοιπες οφειλές -χωρίς εξασφαλίσεις- δεν παράγουν πλέον κανένα τόκο, θεωρούνται ληξιπρόθεσμες και υπολογίζονται στην αξία που είχαν τη στιγμή της αίτησης.

4. Υποχρεώσεις για τις τράπεζες: προβλέπεται πρόστιμο έως 10.000 ευρώ για μη χορήγηση αναλυτικής κατάστασης οφειλών στον δανειολήπτη.
 
5. Πιστοποίηση αδυναμίας πληρωμής:  διευκρινίζεται πως αρκεί να είναι κάποιος γραμμένος στον ΟΑΕΔ ή έχει κάρτα ανεργίας και να μην έχει  αρνηθεί αδικαιολόγητα την προσφορά εργασίας, για να αποδείξει βάσιμα πως δεν μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα για αποπληρωμή των χρεών του

6. Φορείς συνδρομής δανειοληπτών: με υπουργική απόφαση θα τίθενται όροι και προδιαγραφές για τους φορείς συνδρομής των οφειλετών που θέλουν να κάνουν χρήση της ρύθμισης. Δηλαδή "ποιοι, πώς και γιατί" θα μεσολαβούν και θα παρεμβαίνουν για τις οφειλές (δικηγορικά γραφεία κλπ).

7. Δόλια πτώχευση -ευθύνη δανειολήπτη: Οι φορείς υποχρεώνονται να ενημερώνουν σφαιρικά τους δανειολήπτες, για τα ευεργετήματα αλλά και για τις συνέπειες της αίτησης υπαγωγής στο νόμο (πχ σε περίπτωση δόλιας πτώχευσης κλπ) και όχι να τους παρασύρουν σε τέτοιες διαδικασίες, αν δεν υπάρχει πραγματικό έδαφος και λόγος.

Έναρξη του νόμου ορίζεται τελικά η 1η Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι 15 Σεπτεμβρίου απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί.


Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Ευνοϊκός νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010     -      SXEDIO NOMOY.pdf

Νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ενέκρινε την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με το ν/σ, αν υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία αποπληρωμής, τότε ο οφειλέτης θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον το 10% των οφειλών εντός τετραετίας. Εάν δεν μπορεί να πληρώσει το υπόλοιπο, τότε αυτό διαγράφεται.

Επίσης, δεν βγαίνει σε πλειστηριασμό η κύρια κατοικία του δανειολήπτη, αλλά θα πρέπει να αποπληρωθεί σε βάθος 20ετίας με ευνοϊκό επιτόκιο το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

Ο πρόεδρος των δανειοληπτών κ. Θανόπουλος, σε δηλώσεις του προς τον ΑΝΤ1, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπερχρέωση, βοηθούσης και της οικονομικής κρίσης, έχει φθάσει πλέον σε δυσθεώρητα επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, μέσα σε ένα χρόνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών για καταναλωτικά δάνεια προς τις τράπεζες έχουν αυξηθεί κατά 70%. Συγκεκριμένα, στις 30/09/2008 ήταν 33,9 δισ. ευρώ, εκ των οποίων σε καθυστέρηση ήταν το 6,9% (2,3 δις ευρώ), ενώ στις 30/09/2009 ήταν 34,9 δις ευρώ, εκ των οποίων σε καθυστέρηση ήταν το 11,7% (4,1 δισ. ευρώ). Αντίστοιχα, για τα στεγαστικά δάνεια: οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί κατά 54% μέσα σε ένα χρόνο. Συγκεκριμένα, στις 30/09/2008 ήταν 65,7 δις ευρώ, εκ των οποίων σε καθυστέρηση ήταν το 4,6% (3 δις ευρώ), ενώ στις 30/09/2009 ήταν 72,9 δις ευρώ, εκ των οποίων σε καθυστέρηση ήταν το 6,9% (5,1 δις ευρώ).

Με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα μέσα από καθορισμένη δικαστική διαδικασία σε όσους καταναλωτές έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να τα ρυθμίσουν και να απαλλαγούν από αυτά, εξοφλώντας με ρεαλιστικούς με βάση το εισόδημά τους όρους ένα μέρος των χρεών που καθορίζεται από το δικαστήριο και δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των οφειλών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να μην υφίστανται περιουσιακά στοιχεία και να μην επαρκούν τα τρέχοντα εισοδήματα του καταναλωτή για την ικανοποίηση των δανειακών υποχρεώσεων. Στην περίπτωση αυτή, ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταθέτει κάθε μήνα για 4 έτη μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Αν δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του, δεν επέρχεται απαλλαγή από τα χρέη.

Η παρούσα ρύθμιση αφορά φυσικά πρόσωπα. Ειδικότερα, στις ρυθμίσεις του νόμου υπάγονται οι χρηματικές οφειλές των φυσικών προσώπων που μέχρι σήμερα δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα. Επομένως, στις ρυθμίσεις του υπάγονται και τα χρέη των επαγγελματιών, όχι όμως των εμπόρων. Εξαιρούνται οφειλές από αδικοπραξία που διαπράχθηκε με δόλο, διοικητικά πρόστιμα, χρηματικές ποινές, οφειλές από φόρους και τέλη προς το Δημόσιο και οι εισφορές προς τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης. Προϋπόθεση υπαγωγής είναι, κατά τα ισχύοντα και στο πτωχευτικό δίκαιο, η επελθούσα ή επαπειλούμενη μη δόλια μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών.

Η διαδικασία περιλαμβάνει τρία στάδια. Στο πρώτο, το εξωδικαστικό στάδιο, επιδιώκεται ουσιαστικά η ρύθμιση των χρεών και η απαλλαγή του από το υπόλοιπο αυτών με τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτών και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Στο δεύτερο στάδιο επιδιώκεται ο συμβιβασμός ενώπιον του Δικαστηρίου. Στο τρίτο στάδιο, και εφ'Α όσον δεν έχουν ευδοκιμήσει τα δύο προηγούμενα στάδια, επέρχεται δικαστική πλέον ρύθμιση χρεών με απαλλαγή από χρέη.

Κατά το πρώτο στάδιο, επιδιώκεται η εξωδικαστική επίλυση στη βάση ενός πλάνου εξυγίανσης των χρεών στο οποίο και τα δύο μέρη θα συμφωνήσουν. Στο στάδιο αυτό μπορεί να επέλθει διαγραφή των χρεών. Ουσιαστικά, τα μέρη είναι ελεύθερα να συμφωνήσουν ό,τι πράγματι κρίνουν προς το συμφέρον τους.

Σε περίπτωση που οφειλέτης και πιστωτές δεν συμφωνήσουν στο πρώτο στάδιο, περνάμε στο δεύτερο στάδιο, όπου ο οφειλέτης δικαιούται να υποβάλει αίτηση στο Ειρηνοδικείο, στην περιφέρεια του οποίου έχει την κύρια κατοικία, για έναρξη της διαδικασίας μερικής απαλλαγής από τα χρέη. Στην αίτηση που καταθέτει ο οφειλέτης περιλαμβάνεται σχέδιο διευθέτησης οφειλών, το οποίο πρέπει να λαμβάνει υπ'Α όψιν τόσο τα συμφέροντα των πιστωτών, όσο και την περιουσία, τα εισοδήματα και την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη. Εάν κανένας πιστωτής δεν προβάλει αντιρρήσεις επί του σχεδίου διευθέτησης οφειλών ή συγκατατίθενται όλοι σε αυτό, τότε θεωρείται ότι ο συμβιβασμός έχει γίνει αποδεκτός. Στην περίπτωση αυτή το δικαστήριο επικυρώνει το σχέδιο με απόφασή του, το οποίο αποκτά πλέον ισχύ δικαστικού συμβιβασμού. Το δικαστήριο μπορεί να επικυρώσει τον συμβιβασμό, ακόμη κι αν συναινούν σε αυτόν πιστωτές που καλύπτουν το 51% των χρεών. Η αίτηση για την απαλλαγή από τα χρέη θεωρείται πλέον ανακληθείσα.

Η αίτηση που καταθέτει ο οφειλέτης στο Ειρηνοδικείο περιλαμβάνει

- Την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη και πάσης φύσεως εισοδήματα τόσο του ιδίου όσο και του/της συζύγου του,

- Την κατάσταση των πιστωτών του και τις απαιτήσεις που αυτοί έχουν (κεφάλαιο, τόκοι και έξοδα), και - Το σχέδιο διευθέτησης οφειλών, που να λαμβάνει υπόψη τόσο τα συμφέροντα των πιστωτών, όσο και την περιουσία, τα εισοδήματα και την οικογενειακή κατάσταση του οφειλέτη.

Μαζί με την αίτηση προς το Ειρηνοδικείο ή εντός μηνός από την υποβολή της ο οφειλέτης υποχρεούται να προσκομίσει τα εξής:

- Βεβαίωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού, Ένωσης Καταναλωτών, δικηγόρου ή άλλου δημόσιου φορέα που συντρέχει τους καταναλωτές σε ζητήματα υπερχρέωσης, από την οποία να προκύπτει η πραγματοποίηση της προσπάθειας για εξωδικαστικό συμβιβασμό (πρώτο στάδιο) και η αποτυχία αυτής.

- Υπεύθυνη δήλωση για την ορθότητα και πληρότητα όσων στοιχείων αναφέρει στην αίτησή του σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση και τις υποχρεώσεις του προς του πιστωτές. Επίσης, στην υπεύθυνη δήλωση ο οφειλέτης πρέπει να αναφέρει τις μεταβιβάσεις ακίνητων περιουσιακών του στοιχείων που προέβη την τελευταία τριετία.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων γίνεται τέσσερις μήνες μετά την ψήφιση και θέση σε ισχύ του νόμου, διάστημα κατά το οποίο, ωστόσο, τα μέρη μπορούν να επιδιώξουν ήδη τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Στόχος είναι το δικαστήριο να εξετάσει την αίτηση του οφειλέτη κατά το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, γι'Α αυτό και προβλέπεται η συζήτηση της αίτησης του οφειλέτη στο δικαστήριο να γίνεται σε λιγότερο από έξι μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης αίτησης.

Κατά το δεύτερο στάδιο γίνεται δικαστική ρύθμιση χρεών με μερική απαλλαγή από χρέη. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο ελέγχει αυτεπαγγέλτως πλέον εάν πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις. Εφ'Α όσον πράγματι δεν επαρκούν τα περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα του οφειλέτη για την αποπληρωμή των χρεών του, τότε το δικαστήριο προχωρά στην υπό όρους απαλλαγή του από τα χρέη. Ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει κάθε μήνα ένα μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Συγκεκριμένα, ο οφειλέτης θα πρέπει, στο πλαίσιο ενός τετραετούς πλάνου πληρωμών, να αποπληρώσει ένα ελάχιστο ποσοστό των χρεών που έχει καθορίσει το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπ'Α όψιν το προσδοκώμενο εισόδημά του και τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και της οικογένειάς του. Το ποσοστό δεν μπορεί να είναι κατώτερο από το 10% των χρεών. Εάν ο οφειλέτης δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του, δεν επέρχεται απαλλαγή από τα χρέη.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ιδίως σε περιπτώσεις χρόνιας ανεργίας ή σημαντικών προβλημάτων υγείας, όπου το εισόδημα του οφειλέτη δεν επαρκεί για την κάλυψη στοιχειωδών βιοτικών αναγκών, είναι δυνατός ο προσδιορισμός χαμηλότερων ή και μηδενικών καταβολών. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν δεν προκύπτει η εξόφληση του ελάχιστου ποσοστού του 10% των συνολικών οφειλών. Το δικαστήριο μπορεί να επανεξετάζει κάθε οκτώ μήνες, ή και νωρίτερα αυτεπαγγέλτως ή μετά από αίτηση του οφειλέτη ή του πιστωτή, εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τις εξαιρετικές αυτές περιπτώσεις, επαναρυθμίζοντας τις οφειλόμενες καταβολές.

Η κύρια κατοικία του οφειλέτη, κατά την διαδικασία ρύθμισης και απαλλαγής από τα χρέη, προστατεύεται. Ο οφειλέτης μπορεί να ζητήσει την εξαίρεσή της από την περιουσία που ρευστοποιείται για την ικανοποίηση των πιστωτών, εφ'Α όσον δεν υπερβαίνει σε έκταση το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις όριο αφορολόγητης απόκτησης πρώτης κατοικίας, προσαυξανόμενο κατά 30%. Σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει σε χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τα είκοσι έτη με περίοδο χάριτος και σε ευνοϊκούς όρους ποσό οφειλών μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας του ακινήτου, όπως αυτή αποτιμάται από το Δικαστήριο.

Σε περίπτωση που το δικαστήριο κρίνει ότι δεν υφίσταται μόνιμη αδυναμία του οφειλέτη για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του, τότε μπορεί η δικαστική διαδικασία να περιοριστεί με απλή ρύθμιση των οφειλών χωρίς απαλλαγή από τα χρέη. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση μπορεί να προβλέπει την αναστολή της περιοδικής εξόφλησης της οφειλής μέχρι δύο έτη. Κατά τη διετία αυτή, θα καταβάλλονται είτε μόνο οι τόκοι είτε αυτοί θα κεφαλαιοποιούνται, χωρίς προηγούμενο ανατοκισμό κατά τη λήξη της αναστολής.

Εάν ο οφειλέτης δηλώσει ψευδή και ανακριβή στοιχεία για το εισόδημα και την περιουσιακή του κατάσταση, εκπίπτει από τα ευεργετήματα της ρύθμισης και δεν μπορεί να υποβάλει νέα αίτηση για ρύθμιση χρεών για δύο έτη.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της διαδικασίας για ρύθμιση και απαλλαγή χρεών δεν απαλλάσσει τον εγγυητή. Ωστόσο, μπορεί να υπαχθεί στην ίδια διαδικασία εφ'Α όσον ικανοποιεί τις προϋποθέσεις του νόμου.

Σε περίπτωση που η απαλλαγή από τα χρέη δεν ευδοκιμήσει, τότε η οφειλή αναβιώνει ως είχε, αλλά χωρίς τους τόκους ανατοκισμού. Κάθε οφειλέτης μπορεί να αξιοποιήσει μόνο μία φορά τις ρυθμίσεις για την απαλλαγή χρεών, εφ'Α όσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου.

Η ρύθμιση χρεών και η απαλλαγή από χρέη δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επεξεργασίας δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς από πιστωτικά ιδρύματα ή τρίτους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών και πέντε ετών αντίστοιχα, από το χρονικό σημείο που λήγει η ρύθμιση ή επέρχεται η απαλλαγή.ΕΚΠΛΗΞΗ!!!!!!     -     nomos gia hmiypaitrioys xwrous.pdf     -      ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ - example.doc


Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Το ενεργειακό πρόβλημα θα λυθεί στην.... έρημο!

Αναδημοσίευση απο Zougla.gr του Σωτήρη Σκουλούδη

Μέσα σε έξι ώρες, οι έρημοι δέχονται περισσότερη ενέργεια από αυτή που καταναλώνει η ανθρωπότητα σε έναν χρόνο! Βασιζόμενοι σε αυτή την παραδοχή και δεδομένου ότι και τα πιο αυστηρά μέτρα ίσως αποδειχτούν ανεπαρκή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ένα ευρύ δίκτυο επιστημόνων, οργανισμών και πολιτικών συντάσσονται στις επάλξεις μιας πραγματικής επανάστασης: της κατασκευής τεράστιων ηλιακών πάρκων στις ερήμους και μεταφοράς της παραγόμενης ενέργειας σε ολόκληρο τον πλανήτη! Η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας λειτουργεί στο πολλαπλάσιο στην έρημο.


altaltaltΣύμφωνα με τις μελέτες του ιδρύματος DESERTEC, το οποίο προωθεί την ιδέα της αξιοποίησης των ερήμων ως παραγωγικών μονάδων ενέργειας, η συλλογή μόνον του 0,3 % της ακτινοβολίας που πέφτει στις ερήμους της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είναι αρκετή για να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης. Ακούγεται εντυπωσιακό, τα δε νούμερα είναι ενδεικτικά: η συνολική ενέργεια που λαμβάνει από τον ήλιο κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο ερήμου το χρόνο είναι κατά μέσο όρο 2,2 TWh, που αναλογεί με τη θερμική ενέργεια που εμπεριέχεται σε 300.000 τόνους σκληρού λιγνίτη ή σε 1,5 εκατ. βαρέλια πετρελαίου.

Οι ειδικοί διατείνονται ότι έχουμε την τεχνολογία γιανα μετατρέψουμε το 15% της ηλιακής ακτινοβολίας που πέφτει στις ερήμους σε ηλεκτρισμό και να παράγουμε μέχρι συνολικά 630.000 TWh το χρόνο, ενέργεια ικανή να καλύψει 40 φορές την παγκόσμια ενεργειακή κατανάλωση! Παράλληλα, η εξέλιξη στον τομέα των καλωδίων μεταφοράς υψηλής τάσης εγγυάται χαμηλές απώλειες, της τάξης του 10-15%, κατά τη μεταφορά της ενέργειας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σχέδιο εγκατάστασης αυτών των ηλιακών πάρκων στις ερημικές εκτάσεις μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα 30 χρόνια.
altΤο κόκκινο τετράγωνο υποδεικνύει την έκταση της ερήμου που απαιτείται για να καλυφθούν οι παγκόσμιες ενεργειακές ανάγκες.

Ασφαλώς πρόκειται για μια νέα βιομηχανία με τεράστιες προοπτικές, η οποία αναμένεται να επιλύσει σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τρίτος Κόσμος, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στο κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών κρατών. Το κυριότερο όμως, είναι το προφανές: η επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου αποτελεί για ορισμένους την 'τελική λύση' στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.


Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

Πέρασαν στα ψιλά...

JP Morgan : Κέρδη -έκπληξη

Με εντυπωσιακή αύξηση στα καθαρά της κέρδη, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο χρήσης η JP Morgan.

Αναλυτικά, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 3,6 δισ. δολαρίων ή 82 σεντς ανά μετοχή, συντρίβοντας τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή 52 σεντς ανά μετοχή. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, η τράπεζα είχε εμφανίσει κέρδη 527 εκατ. δολαρίων ή 9 σεντς ανά μετοχή.

Στο ίδιο διάστημα τα έσοδα της JP Morgan διαμορφώθηκαν στα 26,62 δισ. δολάρια. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώνεται στο 8,2%.Η διοίκηση της JP Morgan ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως διακρίνει σημάδια σταθεροποίησης της καταναλωτικής πίστης. Το πιστωτικό κόστος είναι ακόμη υψηλό και αναμένεται να παραμείνει έτσι.


Εθνική: Εκρηξη κερδών ...;708 εκατ. στο εξάμηνο

Στα 708 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα μεγέθη εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας, μειωμένα κατά 13%  σε σχέση από την αντίστοιχη περισινή περίοδο, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τόσο στο εξάμηνο, όσο και στο β' τρίμηνο.Τα κέρδη του β' τριμήνου ανήλθαν στα 391 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2009.

Η διατήρηση της κερδοφορίας του Ομίλου στα προ-κρίσεως επίπεδα και η τάση περαιτέρω ενίσχυσης που καταγράφεται στο 2ο τρίμηνο του έτους προήλθε από τη βελτίωση όλων των πηγών εσόδων του, συμπεριλαμβανομένων και των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων. Η δυναμική αυτή της οργανικής κερδοφορίας του Ομίλου αποτυπώνεται στην εξέλιξη των προ-προβλέψεων κερδών του Ομίλου, τα οποία στο 1ο εξάμηνο του 2009 προσέγισαν το ?1.5 δισ. καταγράφοντας αύξηση κατά 21% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008.

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Το χάπι της αιωνιότητας είναι γεγονός!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ!!!

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!! ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! 


ΑΧ!!! ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ... ΥΠΟΘΕΤΟ!

alt

Θαυματουργό χάπι που υπόσχεται υγιή ζωή και καλά γεράματα, ακόμα και μετά τα 100 χρόνια, κατασκεύασαν Αμερικανοί επιστήμονες.

Το σκεύασμα που αναμένεται να είναι έτοιμο για κλινικές δοκιμές μέσα στο 2010, θα μιμείται τα γενετικά οφέλη τριών γονιδίων που οδηγούν στη μακροζωία και θα λαμβάνεται προληπτικά από την ηλικία των 40 ή των 50 ετών.

Τα εν λόγω γονίδια ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ο διευθυντής του ινστιτούτου και επικεφαλής της έρευνας δρ Νιρ Μπαρζιλάι στο DΝΑ 500 εβραίων Ασκεναζίμ της Νέας Υόρκης με μέσο όρο ηλικίας τα 100 έτη, παρά τον συχνά ανθυγιεινό τρόπο ζωής τους.

Μετά την ανάλυση 2 εκατομμυρίων γενετικών δεικτών των εθελοντών απομονώθηκαν τρία γονίδια που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής ακόμη και μετά την ηλικία των 100 ετών, σύμφωνα και με το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Το Βήμα.

ioannis_aronis IOANNIS ARONIS - be yoorselves ...

Το προφίλ μου

- BE AWARE - www.thevenusproject.com

Σελίδες

Αρχείο θεμάτων

News & search engines & more...

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ !

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ !

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !

ΤΡΑΠΕΖΕΣ On-Line !!!

Super Markets On-Line !!!

Hi-Tech / Gadgets / Electrical Devices & more ...

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ / ΙΝΤΕRΝΕΤ

Αναζήτηση

RSS: Θέματα, Σχόλια
Powered by Pathfinder blogs